Ángela Garfias Vázquez, jedna od 100 najmoćnijih žena u Meksiku

Nove obavijesti Svijet Vijesti

Prije manje od četiri godine, meksička baka po imenu Ángela Garfias Vázquez – koja se zove Doña Ángela ili gospođa Ángela – počela je objavljivati ​​videozapise kuhanja na YouTubeu.

Od tada je postala jedna od najgledanijih kuharica na svijetu . Njezin kanal dobio je 438.137.296 pregleda, što je više od kanala Marthe Stewart (otprilike 172 milijuna) i kanala NYT Cooking (oko 72 milijuna) zajedno. Samo u dva tjedna ( gledajući njen zadnji video Estos Tacos Le Gustan Mucho A Mi Viejo De Mi Rancho A Tu Cocina), ima 13 tisuća pregleda.

Obožavatelji gospođe Ángele kažu da njezina privlačnost leži u njezinoj bakinoj auri. U njoj ljudi latinoameričkog podrijetla vide svoje abuele: bilo po košuljama gospođe Ángele prošaranim cvijećem, po mrljama na njezinim rukama ili po njezinoj sposobnosti da rukuje vrućim tortiljama bez trzanja.

“Vraćaju ti se sva ta mala otkrića sjećanja,” rekao je dugogodišnji obožavatelj čija je baka iz Meksika

Vrsta ruralnog prostora koji Doña Ángela predstavlja nije toliko vidljiva u prehrambenim medijima“, rekao je Ignacio Sánchez Prado, profesor španjolskih i latinoameričkih studija na Sveučilištu Washington u St. Louisu, specijaliziran za meksičku kulturu. “I mislim da je pogodila u živac s tim.

Mnogi obožavatelji i stručnjaci meksičke kuhinje vjeruju da privlačnost leži u njezinoj bakinoj auri, koja posebno očarava ljude latinoameričkog podrijetla koji svoje abuele, ili bake, vide u gospođi Ángeli: njezine košulje prekrivene cvijećem, tamne mrlje na rukama i tajanstvenu sposobnost rukovanja gorućim vrućim tortiljama bez ustuknuća.

Tako je slojevito”, rekla je Tiffany Holz iz Bettendorfa u Iowi, dugogodišnja obožavateljica gospođe Ángele čija je baka iz Meksika. “Samo svaki sastojak, svaki članak koji koristi. Sva ta mala otkrića sjećanja ti se vraćaju.

Jedan obožavatelj, Lupe Montiel iz Los Angelesa, pitao se, kao i drugi, što je to o gospođi Ángeli što budi osjećaje melankolije.

Odgovori