Agroklaster povezuje lokalne proizvođače s ciljanim skupinama u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Nove obavijesti Vijesti

Vinkovci26. lipnja 2024. – Županijska tvrtka Agroklaster već drugu godinu zaredom provodi europski projekt pod nazivom “Povezivanje lokalnih gospodarstava prema mladim i starijim skupinama na području Vukovarsko-srijemske županije”. Cilj ovog projekta je uspostaviti kratke lance opskrbe između proizvođača poljoprivrednih proizvoda s područja VSŽ i ciljanih skupina, uključujući dječje vrtiće, bolnice, domove za starije i nemoćne te osnovne škole.

Projekt je započeo provedbom u veljači 2022. godine. Fokus je na otkupu proizvoda od lokalnih proizvođača te postizanju povećanja potražnje za njihovim proizvodima za 10 posto svake godine trajanja projekta. Posebna pažnja posvećena je proizvodima kao što su orasi, lješnjaci, jaja, med, pekmez i sok od jabuka.

Vrijednost projekta “Povezivanje lokalnih gospodarstava prema mladim i starijim skupinama na području VSŽ” iznosi gotovo 100 tisuća eura. U okviru projekta već su otvorena dva prodajna mjesta u Soljanima i Lovasu, postavljen je samoposlužni aparat s domaćim proizvodima ispred zgrade Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima, otvorena su dva radna mjesta, nabavljeno je kombi vozilo, a izrađene su i mrežna stranica te brošure.

Nositelj projekta je tvrtka Agroklaster, a partneri na projektu su Ured za međunarodnu suradnju TINTL, poljoprivredni obrt Sovar, OPG Slavica Dumenčić, Torzo d.o.o. i OPG Vlatko Glavašić.

Izvor i foto: Vukovarsko-srijemska županija

Odgovori